Facultatea de Management în Producție și Transporturi prin imagini. Click AICI pentru vizualizarea clipului.
ISTORIC
În anul 1992, datorită cererii de specialiști în domeniul circulației rutiere și feroviare, se înființează un nou profil, fiind primul din țară și printre puținele din Europa de Est: Ingineria Sistemelor de Circulație Rutieră, ceea ce duce la schimbarea profilului facultății și denumirii, fiind în continuare: Facultatea de Mecanică Agricolă în Facultatea de Utilaj pentru Agricultură și Circulație Rutieră.
În anul 1990, datorită unei cereri acute de specialiști în management industrial dar nu numai, în cadrul Facultății de Mecanică ia ființă un nou profil: Ingineria Sistemelor de Producție sub directa organizare a Catedrei de Management.
Acest profil este rezultatul inițiativei Catedrei de Management (fosta Catedră de Organizare) la care au aderat încă 3 centre universitare din țară: Cluj-Napoca, București și Brasov.
În anul 1990 se organizează prima admitere doar pentru o singură grupă de studenți însă, datorită dinamicii crescătoare se ajunge în 1992 la patru grupe fiecare corespunzătoare profilurilor de bază ale Politehnicii: mecanică, chimie, construcții și electrotehnică.
În același an 1992 se schimbă denumirea profilului în: INGINERIE ECONOMICĂ, fiind deja un profil cunoscut și implementat în 18 facultăți din țară.
În 1996 conducerea Universității POLITEHNICA din Timișoara decide unirea celor două profile într-o nouă facultate denumită: FACULTATEA DE MANAGEMENT ÎN PRODUCȚIE ȘI TRANSPORTURI, iar profilul de Ingineria Sistemelor de Circulație Rutieră se transformă în INGINERIA TRANSPORTURILOR având însă și un profil MECANIC. Acestă structură funcționează până în prezent în sediu fostei Facultăți de Mecanică Agricolă.
În anul 2005 profilul Inginerie Economică își schimbă denumirea în Inginerie și Management.
Absolventii Facultății de Management în Producție și Transporturi lucrează în întreprinderi de prestigiu cum ar fi: Continental Corporation, Hella, P&G, Coca-Cola etc. sau și-au deschis întreprinderi proprii.