Capitolul 1: DISTRIBUTIA MARFURILOR
1.1. Introducere
1.2. Continutul, rolul si functiile distributiei marfurilor
1.3. Tipologia canalelor de distributie
1.4. Circuite de distributie pentru bunurile de consum individual, produse de
utilizare productiva, produse agricole si servici
1.5. Evolutia distributiei marfurilor si a circuitelor comerciale pe plan
mondial
1.6. Aspecte specifice privind distributia marfurilor si a circuitelor
comerciale īn cadrul Uniunii Europene
Capitolul 2 : COMERTUL - ACTIVITATE PROFESIONALA ĪN ECONOMIE
2.1. Introducere
2.2. Comertul: definire, istoric, continut, functii
2.3. Actele de comert
2.4. Comerciantul
Capitolul 3: COMERTUL CU RIDICATA
3.1. Introducere
3.2. Continutul activitatii si rolul economic al comertului cu ridicata
3.3. Functiile comertului cu ridicata
3.4. Tipologia activitatii comerciale cu ridicata
3.5. Tendinte īn evolutia comertului cu ridicata pe plan mondial
Capitolul 4: COMERTUL CU AMANUNTUL
4.1. Introducere
4.2. Continutul activitatii, rolul economic si functiile comertului cu amanuntul
4.3. Tipologia activitatii comerciale cu amanuntul
4.4. Tendinte īn evolutia comertului cu amanuntul pe plan mondial
Capitolul 5: SERVICIILE COMERCIALE
5.1. Introducere
5.2. Locul serviciilor īn cadrul comertului contemporan
5.3. Continutul serviciilor comerciale
5.4. Tipologia serviciilor comerciale si implicatiile ei asupra strategiilor de
distributie
5.5. Tendinte pe plan mondial īn dezvoltarea serviciilor comerciale
Capitolul 6: RELATIILE COMERCIANTILOR CU PRODUCATORII
6.1. Continutul si necesitatea relatiilor comerciantilor cu producatorii
6.2. Formele relatiilor comerciantilor cu producatorii
6.3. Reglementari juridice privind relatiile comerciantilor cu producatorii
Capitolul 7:
RELATIILE COMERTULUI CU
CONSUMATORII
7.1. Introducere
7.2. Locul relatiilor cu consumatorii īn ansamblul activitatii comerciale
7.3. Continutul relatiilor comertului cu consumatorii
7.4. Baza motivationala a relatiilor comert-consumator
Capitolul 8: PROTECTIA CONSUMATORULUI
8.1. Introducere
8.2. Conceptul de protectie a consumatorilor
8.3. Structura cāmpului de actiune al protectiei consumatorilor
8.4. Obiectivele programelor de protectie a consumatorilor
8.5. Organizarea procesului de protectie a consumatorilor
Capitolul 9:
POSIBILITATI DE ORGANIZARE A
ACTIVITATII COMERCIALE
9.1. Introducere
9.2. Principiile organizarii activitatii comerciale
9.3. Firma comerciala
9.4. Tipuri de firme comerciale
Capitolul 10:
SISTEME DE ORGANIZARE A
APARATULUI COMERCIAL
10.1. Introducere
10.2. Comertul independent
10.3. Comertul asociat
10.4. Comertul integrat
Capitolul 11: BAZA TEHNICO-MATERIALA A COMERTULUI
11.1. Notiunea de baza tehnico-materiala a comertului
11.2. Baza tehnico-materiala a comertului cu amanuntul
11.3. Baza tehnico-materiala a comertului cu ridicata
11.4. Corelarea bazei tehnico-materiale cu volumul activitatii economice
11.5. Progresul tehnic īn comert
Capitolul 12: PERSONALUL COMERCIAL
12.1. Introducere
12.2. Caracteristicile procesului de munca īn comert
12.3. Numarul si structura personalului īn comert
12.4.
Productivitatea muncii
12.5. Corelarea personalului cu volumul activitatii economice
Capitolul 13: RESURSELE FINANCIARE ALE COMERTULUI
13.1. Introducere
13.2. Relatiile banesti, financiare si de credit ale comertului
13.3. Patrimoniul societatilor comerciale
13.4. Corelarea resurselor financiare cu volumul activitatii economice
13.5. Politica financiara īn comert
Capitolul 14: EFICIENTA ACTIVITATII COMERCIALE
14.1. Continutul eficientei activitatii comerciale
14.2. Criteriile de apreciere a eficientei activitatii comerciale
14.3. Cheltuielile de circulatie īn comert
14.4. Rentabilitatea activitatii comerciale
14.5. Caile de sporire a eficientei activitatii comerciale