Facultatea de Management În Producție și transporturi

Universitatea politehnica timișoara

Noutăți

  • Deschiderea anului universitar 2019-2020 va avea loc în data de 23.09.2019, Amfiteatrul A0, Facultatea de Management în Producție și Transporturi, strada Remus, numărul 14, Timișoara.
  • Structura anului universitar 2019-2020 se găsește AICI.
  • Clipul deschiderii anului universitar 2018-2019 se găsește AICI.
  • Cuvântul Domnului Decan
  • FMPT prin imagini

Inginerie și Management la Universitatea Politehnica Timișoara

Managementul este un domeniu esențial în inițierea și bunul mers al unei afaceri, instituții de stat sau ONG, a firmelor de producție sau servicii. Analiza și îmbunătățirea proceselor care au loc în interiorul unei companii, creștera productivității angajaților și calitatea produselor finite, pentru toate acestea  este nevoie de un specialist bun în Inginerie și Management.


Specializarea Inginerie și Management oferă de informații generale de inginerie și economie, cu accent pe cele despre management. Așadar, vei studia în primii ani câteva materii ce țin de ingineria mecanică, electrică, construcțiilor și cea chimică, apoi materii de macro și micro economie, bazele contabilității și drept economic. Ulterior, vei învăța și discipline de tipul: marketing, bazele managementului, managementul calității, inginerie economică, ingineria valorii, managementul resurselor umane, managementul producției şi operațiilor, ș.a.

Domeniile în care te poți angaja după absolvirea facultății sunt foarte variate: începând de la manager al propriei afaceri, până la consultant pe probleme de management la firme multinaționale, manager în diverse instituții locale sau internaționale, inginer pe probleme de calitate, in domeniul ingineriei industriale, al logisticii sau marketingului.

ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ

  Programul de licenţă în specializarea Administraţie Publică își propune ca obiectiv să formeze noua generaţie de funcţionari capabili să lucreze în interesul cetăţeanului european, atât în spaţiul intern, cât şi dincolo de graniţele României. 

Încă de la debut, acest program de studii a urmărit să asigure o pregătire socio-profesională de înaltă calitate tuturor celor care doresc să îşi construiască o carieră în structurile administraţiei centrale şi locale (Prefecturi, Consilii Judeţene, Primării, Direcţii ale Finanţelor Publice şi Controlului Financiar de Stat, Garda Financiară, Curtea de Conturi, Case de Pensii, Agenţii de Ocupare a Forţei de M uncă etc), precum şi în compartimentele de specialitate din cadrul companiilor publice.