Facultatea de Management În Producție și transporturi

Universitatea politehnica timișoara


   În data de 27.04.2017 se aniversează Ziua MPT. Acest eveniment cuprinde o serie de activități în care sunt implicați absolvenții și studenții. Detaliile acestui eveniment sunt:

 1. Programul acestui eveniment - Click AICI.

 2. Link-ul pentru înscrierea participanților (locuri limitate!) - Click AICI. Înscrierea se poate face în perioada 05 - 14.04.2017.

 3. Template pentru lucrarea științifică - Click AICI. Termenul trimiterii lucrării este de 25.04.2017. Lucrările se transmit la adresa larisa.ivascu@upt.ro

 4. Poster pentru lucrarea științifică - Click AICI


********************************************************************************************************************************************************

   Metodologia taberelor studențești pentru anul 2017 se găsește AICI.

   În data de 07.04.2017, are loc înmânarea diplomelor absolvenţilor care au susținut examenul de Licență/Disertație în anul 2016, sesiunile iunie și septembrie - Click AICI.

   În perioada 26 – 31 martie 2017 studenţii  FMPT au participat la International Marketing Week 2017, eveniment organizat de EPHEC (École Pratique des Hautes Études Commerciales) în localitatea Louvain-la-Neuve (Belgia) - Click AICI.

   International Guest Lecturer Week 2017 - Click AICI.

   În data de 01.02.2017 s-a organizat la FMPT un concurs de Logistică pentru studenţii anului III de la specializarea Inginerie şi Management - Click AICI.

   Bursele Vulcanus în Japonia - Oportunitate pentru studenți - Click AICI.

   Cupa MPT la finalul aniversării a 20 ani de la înfiinţarea Facultăţii de Management în Producţie şi Transporturi - Click AICI.

   Studentele din anul III au castigat Cupa MPT la volei cu ocazia aniversării a 20 ani a Facultăţii de Management în Producţie şi Transporturi - Click AICI.

   Studenţii din anul IV au câştigat Cupa MPT la fotbal cu ocazia aniversării a 20 ani a Facultăţii de Management în Producţie şi Transporturi - Click AICI.

   Aniversarea a 20 ani de la înființarea Facultății de Management în Producție și Transporturi din Universitatea Politehnica Timișoara

   Balul Bobocilor FMPT - Studenții Facultății de Management în Producție și Transporturi vă invită la Balul Bobocilor ce va avea loc miercuri 07.11, în Club No Name. Tema evenimentului este ''Pirații din Caraibe '', iar invitatul special al serii va fi Nane.  Accesați pagina evenimentului de pe Facebook pentru detalii - Click AICI.

   În 15.11.2016 masteranzii de la specializarea IMSL au vizitat unul dintre cele mai importante depozite din regiunea de Vest şi din ţară, FM Logistic din Dudeştii Noi, care oferă servicii logistice complexe într-o locaţie de clasa A - Click AICI.

   Summer Academy – 3-6 noiembrie 2016 la Universitatea Politehnica Timişoara - Click AICI.

   În 01.11.2016 masteranzii de la specializarea IMSL au vizitat compania Takata din Arad - Click AICI.

   Studenții MPT participă la Școli de vară în Kosovo - Summer Schoolprogram on Strategic Management and Innovation Management - Click AICI.

   Clipul deschiderii anului universitar 2016-2017 se regăsește AICI.

   Fișa opțiunilor cu specializările pentru anul II, IM se află AICI.

   În 2 iunie 2016, studentele Oprea Mădălina și Popa Patricia au câștigat locul I pe țară la Comunicarea Studențească de la Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău cu lucrarea ”Analiză de marketing pentru studentul prosumator” sub îndrumarea doamnei As.dr.ing. Larisa Ivașcu -  Click AICI

   Studentele Vîlceanu Diana și Popescu Bianca se numără printre câștigătorii concursului InGENIOUSly Continental 2016, organizat de Continental Automotive Romania SRL la Timișoara - Click AICI

    În 12 mai 2016 are loc înmânarea diplomelor absolvenților din anul 2015 - Click AICI.

   În 25.04.2016, ora 11.00, amfiteatrul A0, a avut loc premierea rezultatelor pentru anul II IM - Click AICI.

  6-7 aprilie 2016 - Vizite la Pirelli, Slatina și Ford, Craiova cu studenții din anul III IM și masteranzii de la IMSL - Click AICI.

   Meci amical de fotbal între cadre didactice și studenți - Click AICI.

   Programul prezentărilor firmelor pentru programul de practică - Click AICI

   Meci amical de fotbal în sesiune - Click AICI.

   Lista candidaturilor pentru Consiliul Facultății MPT se găsesc AICI.

   Doamna Maria Grapini la FMPT 

   În data de 5 ianuarie ora 12 în amfiteatrul A0 al Facultății de Management în Producție și Transporturi de pe Str. Remus nr. 14 va avea loc o întâlnirea a anului 3 IM cu Doamna Maria GRAPINI, fost ministru în cabinetul Victor Ponta și actual europarlamentar.
   Tematica întâlnirii: Provocarile unui manager în contextul economic actual.
   Doamna Grapini va susține o expunere și va raspunde la întrebările studenților.

   Astăzi, 14.12.2015, studenții FMPT au colindat. Click AICI.

  Colaborarea dintre studenţi şi profesori continuă şi în afara orelor de curs - Meci amical Click AICI.

   EPHEC 9th International Marketing Week 20-25 MARCH 2016 - Click AICI.

   Eveniment MPT - Profesor Emerit

  S-a conferit titlul onorific de PROFESOR EMERIT domnilor Prof.univ.dr.ing. Horia POPA și Prof.univ.dr.ing. Constantin DUMITRESCU. Click AICI pentru detalii.

  Oportunități de studii, practică și cercetare în străinătate. Click AICI pentru detalii. 

  Vizita elevilor de la Colegiul Tehnic "Ion I.C. Brătianu" 

 În 9 noiembrie 2015, cu prilejul Zilei Porților Deschise elevii de la Colegiul Tehnic "Ion I.C. Brătianu" au vizitat FMPT. Foto AICI.

   LeadSUS Final Event in Timisoara, 09 Nov. 2015 - Click AICI.

   Training de producție automotive high-tech - 5 cursuri și 5 laboratoare în 5 săptămâni. Click AICI.

   Meci amical de fotbal - 28.10.2015 de la ora 14:00 pe stadionul "Știința".  Click AICI.

   A 95-a Aniversare a Universității Politehnica Timișoara 

 Data de 11 noiembrie marchează momentul de început pentru Universitatea Politehnica Timișoara. În 1920, la această dată, regele Ferdinand I semna decretul regal prin care se puneau bazele primei instituții de învățământ superior din vestul României. În săptămâna 9-13 noiembrie ne vom opri preț de 95 de minute, în cadrul ședinței festive, să celebrăm cei 95 de ani care ne-au adus unde suntem astăzi. Programul complet al evenimentului se găsește AICI.

 

   Cea mai frumoasă poartă  a unei instituții din Timișoara. Articolul AICI.

   Eveniment TRW Automotive 

   Luni, 19.10.2015, ora 9.00, amfiteatrul A0, este invitat în cadrul acestui eveniment Domnul Ovidiu Ambroș din cadrul Companiei TRW Automotive.

  Săptămâna sportului la FMPT - Știrea.

   Buletinul informativ al Departamentului Relații Internaționale se găsește AICI.

   Anunț privind organizarea prezentării oportunităților de carieră. Anunțul se găsește AICI.

   Festivitatea va avea loc în data de 05.06.2015 în amfiteatrul A1. Anunțul se găsește AICI.

   Prezentarea specializărilor

   Luni, 25.05.2015, ora 11.00, sala A1, se vor prezenta cele 4 specializări în vederea depunerii opțiunilor pentru anul III.

   "Dă startul carierei tale" 

   Liga studentilor din Facultatea de Management în Productie și Transporturi va organiza în data 20.05.2015 începând cu ora 14 evenimentul "Dă startul carierei tale " care se va desfășura în sala M106. Anunțul se regăsește AICI.

   Cercul Științific Studențesc

   În perioada 15-16 mai 2015 a avut loc Cercul Științific Studențesc în Domeniul Inginerie și Management „Prof.Univ.Dr.Ing. Moise Tuturea” la Constanța. Studenții: Crețu Cristina, Raisa Csurovschi, Diana Dragota și Sergiu Paraschiv (din anul III IM) au obținut Premiul I cu lucrarea intitulată "Implicarea studenților FMPT în promovarea și personalizarea ofertei educaționale".  

   Dl. Dipl. Ing. Hans Reinerth la FMPT

   În perioada 11-15 mai 2015 va avea loc la Facultatea de Management în Producție și Transporturi un curs de “Logistică și planificarea firmei” susținut de Dl. Dipl. Ing. Hans Reinerth de la Fraunhofer-Institut für Produktionstechnik und Automatisierung (IPA) Stuttgart - Germania. Cursul se va adresa masteranzilor de la Ingineria și Managementul Sistemelor Logistice și studentilor din anul III Inginerie și Management care vor fi selectați de către Liga Studenților de la MPT. Domnul Reinerth are o vastă experiență în proiectarea fluxurilor și restructurarea întreprinderilor din diverse domenii productive în special din Uniunea Europeană.

   Reuniurea unor firme la MPT

   Miercuri, 22.04.2015, la FMPT s-au reunit o serie de firme recunoscute la nivel național și internațional pentru dezbaterea unor colaborări. Principalele puncte atinse au fost: practica pentru studenții MPT, posibilitatea acordării unor burse de firme unor studenți, posibile cursuri susținute de FMPT în firme. Printre firmele prezente s-au numărat: ContiTech, Dura Automotive, Johnson Controls, Azur, Leman, FM Logistics și altele.

   Primul Internship plătit de Guvernul României

 Guvernul României a lansat primul program de Internship plătit din istoria Executivului, http://internship.gov.ro/, adresat studenților și tinerilor absolvenți cu vârsta de până la 25 de ani. Informații suplimentare se găsesc AICI.

   Sesiunea națională de comunicări științifice studențești "Anghel Saligny" 

    Detaliile sesiunii de comunicări din cadrul Universității "Dunărea de Jos", Facultatea de Inginerie, Galați se găsesc AICI.

   Școala Altfel la Facultatea de Management în Producţie şi Transporturi

   Facultatea de Management în Producţie şi Transporturi organizează în data de 07.04.2015 un eveniment în cadrul proiectului "Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!", desfășurat în învățământul preuniversitar. La acest eveniment și-au anunțat participarea elevi de la Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara. Programul cuprinde vizită în cadrul facultăţii, prezentare facultate şi oferta de programe de studii disponibile, respectiv o vizită în laboratorul “Industrial Engineering and Management Systems”.

  Update!. În urma organizării acestui concurs am fost plăcut surprinși să primim feedback-ul din partea unui elev participant. Email-ul primit îl regăsiți AICI. Vă mulțumim pentru vizită și vă așteptăm să urmați cursurile FMPT.

   Workshop - Westfalische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen 

   În data de 17 martie 2015, la Gelsenkirchen, în incinta Westfalische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen a avut loc un workshop la care au participat şi personalităţi din Universitatea Politehnica Timişoara. S-a discutat despre colaborarea dintre cele doua instituţii, primul accord fiind semnat în urmă cu 19 ani. S-a discutat despre posibilitatea deschiderii unei colaborări în domeniul Inginerie şi Management prin doctorate în cotutelă între cele două instituţii. 

  Întreaga ştire se regăseşte AICI.

   Provocare de carieră pentru studenţii antreprenoriali şi 15000 euro

  Prinde un loc în cupa tinerilor antreprenori de la Lisabona, iulie 2015 și câștigă până la 15 000 EUR pentru lansarea afacerii tale. Competiția Compania Anului este cea mai mare competiție europeană de antreprenoriat pentru studenți și îți oferă posibilitatea să testezi ideea ta de afacere cu clienți reali și cu ajutorul consultanților voluntari și înveți să transformi un concept într-o versiune de test – primii pași în orice afacere!

  Detaliile acestei oportunităţi se regăsesc AICI.

   InGENIOUSly Continental 

   Competiția multidisciplinară InGENIOUSly Continental începe săptămână aceasta. Săptămâna trecută a fost finalizat procesul de selecție, fiind create 10 echipe de câte 5 membri fiecare. Tinerii au fost provocați de Continental să creeze o mașină care să poată fi controlată cu ajutorul telefonului mobil, având la dispoziție 12 săptămâni. La finalul acestei perioade, echipele vor realiza o serie de teste cu mașina creată.

În cadrul competiției sunt înscriși studenți de la Facultatea de Mecanică, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Management în Producție și Transporturi și de la Facultatea de Electronică și Telecomunicații. Echipa de pe locul întâi va primi 6.000 de lei, cea de pe locul al doilea 3.200 de lei, iar cea de pe locul al treilea 1.600 de lei.

   Din cadrul MPT vor participa:

 a. Adelina Ardelean - echipa 2

 b. Brîndaş Iulia - Echipa 4

 c. Melcioiu Laurenţiu - echipa 1

 d. Illeş Cristina - echipa 3.

   Clipul deschiderii anul școlar 2014-2015 se regăsește AICI. FMPT vă dorește mult succes în noul an școlar!    

Studenții Politehnicii au fost din nou la înălțime

  La ediția XXIII a Concursului național „C.C. Teodorescu”, găzduit de Universitatea Politehnica Timișoara în perioada 15-17 mai 2014, studenții UPT au câștigat premiile I la toate secțiunile, precum și premii II, III sau mențiuni. 

  VIZITE OFICIALE

  •  Profesor invitat în săptămâna 28.04.2014 - 04.05.2014, PASCAL DUVAL, Universite d'Artois
  •  În 26 mai 2014 vizita Doamnei Magdalena DRABEK ( Poland, Lodz University of Technology, International Office)

 Evenimentul Continental

    În 20 noiembrie 2014, la Facultatea de Management în Producție și Transporturi a avut loc prezentarea companiei Continental: Training de producție automotive high-tech și Academia talentelor.

    Evenimentul BVB Invest Quest

   În 11 noiembrie 2014, ora 12.00, la Facultatea de Management în Producție și Transporturi  a avut loc evenimentul BVB Invest Quest ce a fost organizat de Bursa de Valori București în parteneriat cu SSIF IFB Finwest SA. La eveniment au participat: Remus Stoica (Expert Cercetare-Dezvoltare), Octavian Molnar (Director General IFB Finwest), Ovidiu Șerdean (Director IFB), Liviu Mihuța (Broker IFB), Anca Teujdea (Șef Agenție IFB Finwest Timișoara) și studenți ai FMPT din anii II, III și IV.

   Săptămâna sportului în UPT - MPT locul III. Știrea. Diploma.

 Sesiune de comunicări studențească an școlar 2013-2014

    - Ordinea de sustinere a lucrarilor.  

 Anunț anii terminali 

CURS FESTIV

  •  Curs Festiv Inginerie și Management - 08.05.2014, ora 10.00, Restaurant Cantina Politehnica (Complex Studențesc).
  •  Curs Festiv Administrație Publică - 13.05.2014, ora 12.00, sala A0.

  LICENȚĂ și DISERTAȚIE

  • 16, 17.06.2014 - Susținere disertație. Termen predare proiecte 06.06.2014
  • 18.06.2014 - Licență examen scris.
  • 19, 20.06.2014 - Susținere licență. Termen predare proiecte 10.06.2014